Schimbarea rețelei electrice la Azilul pentru persoane în etate și persoane cu dizabilități din comuna Moscovei, r-nul Cahul

NEFINANȚAT
 • 281.354,00 MDL

  Suma necesară
 • 0,00 MDL

  Suma donată
 • 0

  Zile rămase
Au fost acumulate 0%
Campania s-a finisat.

Descrierea

Fenomenul Migrației în Republica Moldova, din an în an,din zi în zi este în creștere, din care cauză un număr tot mai impunător de persoane în etate și cu dizabilități ajung să fie plasați în instituții specializate. Azilul de bătrâni reprezintă pentru ei un ajutor substanțial, ba mai bine zis unicul sprijin ce îl pot primi atât ei, cât și familiile acestora. Aici ei beneficiază de îngrijire permanentă și eficientă, iar rudele și apropiații acestora își pot desfășura activitățile zilnice fără griji, astfel avantajul căminelor pentru persoane cu dizabilități și în etate fiind de neprețuit.

Deși pot beneficia de fonduri importante din partea Uniunii Europene pentru restructurare și îmbunătățire, marea majoritate a azilelor de Stat încă oferă servicii și condiții care lasă de dorit. Din această categorie face parte și  „Azilul pentru persoane în etate și persoane cu dizabilități” din comuna Moscovei, r-nul Cahul, care de fapt nu are nici 2 ani de la inaugurare, amplasat fiind în una din aripile spitalului comunei.

La o primă vizită totul pare a fi perfect: reparație capitală, mobilier nou, angajați  drăguți și binevoitori, alimentație conform standardelor etc…… totuși, rețeaua electrică a rămas neschimbată, din care cauză sunt expuși pericolului cei 20 de beneficiari și cei 18 angajați ai instituției. Și nu vorbim aici doar de pericolele iminente ci și de pericolele la care mai puțin ne concentrăm, de ex: întreruperea energiei electrice în timpului procesului de pregătire a hranei sau a spălatului lenjeriei ș.a.Pe timp de iarnă, întreruperea energiei electrice duce și la stoparea încălzirii încăperilor , astfel beneficiarii căminului sunt expuși riscului de a rămâne în perioada rece a anului  fără căldură și apă caldă.

Asociația Obștească „Luceafărul Sudic” împreună cu administrația „Azilului pentru persoane cu dizabilități și persoane în etate” , com. Moscovei, r-nul Cahul lansează campania de colectare de fonduri pentru schimbarea întregii rețele electrice a instituției sus – menționate.

Dacă și tu, ca și noi, vrei să ajuți la protejarea și asigurarea beneficiarilor căminului de pericolul incendiilor, ce pot apărea în urmă scurtcircuitelor electrice, donează pentru că bătrânii și persoanele cu dizabilități să fie asigurați cu iluminare completă și furnizare neîntreruptă  a energiei electrice.

Nu uita, anii nu cruță pe nimeni, și pe măsură ce îmbătrânim, marea majoritate dintre noi ne confruntăm cu ideea de a beneficia de serviciile unui adăpost pentru bătrâni, atât pentru noi cât și pentru un membru al familiei noastre!

*Sursa poză: ziarulnational.md

  lista donatorilor