Ajutor ”În numele Domnului” pentru copiii cu Necesități Speciale – 40 de zile de rugăciune și smerenie

NEFINANȚAT
 • 2.000.000,00 lei

  Suma necesară
 • 1.900,00 lei

  Suma donată
 • 0

  Zile rămase
Au fost acumulate 0.10%

Autor:

Doina Mafteuta

Minimum amount is lei Maximum amount is lei

Descrierea

Ajutor ”În numele Domnului” pentru copiii cu Necesități Speciale – 40 de zile de rugăciune și smerenie

Scopul: Crearea unui centru de Reabilitare Multifuncțional în Chișinău

Din păcate, nu toți copiii înțeleg semnificația și nu se pot bucura din plin de această sărbătoare. La urma urmei, boala nu are zile libere, ea nu părăsește copiii și aceste familii nici măcar pe un minut. Avem însă ocazia să oferim copiilor bucuria acestor sărbători, pe perioda de 40 de zile – de la Înviere până la Înălțarea Mântuitorului nostru. Colectăm bani pentru crearea unui centru de Reabilitare Multifuncțional în Chișinău, de care vor putea beneficia toți copii, din întreaga țară.

Mă numesc Doina Mafteuța și, momentan lucrez cu Copiii și Adolescenții cu Necesități Speciale, cum ar fi: Autism, Sindrom Down, PCI, Întârziere în dezvoltare, ADHD, Retard Neuro-Psihomotor şi Psiho-Verbal, probleme locomotorii şi comportamentale etc.

Deocamdată activitatea noastră se desfășoară într-un spațiu mic pe care îl închiriez, dar numărul copiilor care au nevoie de aceste servicii crește de la an la an, motiv pentru care ar trebui să ne pună în gardă, căci aceste probleme pot apărea în orice familie, indiferent de nivelul, statutul sau poziția pe care o deține în societate.

Momentan, în terapie sunt implicați peste 30 copii, iar până în prezent, de aceste programe de reabilitare au beneficiat peste 300 de copii, care au reușit să dobândească un comportament neuro-psihomotor autonom şi adaptiv ce le permite să fie integrați şi acceptați mai ușor în societate.

Ca să vă faceți o imagine mai clară, precizez că acești copii sunt total dependenți de părinții lor. Ei își duc copilul, zilnic, la minimum 3 activități diferite, trăind o rutină apăsătoare și făcând eforturi ca societatea să le accepte copiii și să nu-i catalogheze ca pe niște ratați. Să nu fie judecați că nu și-au educat corect copiii.

Din acest motiv, împreună cu părinţii cu care colaborez și care mereu îmi sunt alături şi mă susţin, am decis să procurăm un spațiu care să fie unul multifuncțional și pe care să-l amenajăm după toate standardele și necesitățile de care au nevoie acești copii, dar și cei care, pe viitor, vor fi încadrați în programele noastre.

Planificăm să dotăm Centrul cu Săli pentru toate activitățile necesare: reabilitare “Neuro-Psihomotorie”, Integrare Senzorială, programul “NeuroImpuls” de restabilire și corectare a vorbirii, judo, Stimularea Cerebelară pe tabla “Belgau”(activități pe care deja le avem în centru) și care plănuim să fie: jocuri de rol/echipă/socializare, logopedie, psiho/kineto/terapie, terapie comportamentală/ocupațională, bazin și, desigur, alte terapii de reabilitare care nu se mai întâlnesc nicăieri în Moldova!

Astfel încât părinții să nu fie nevoiți să alerge dintr-un capăt al orașului în altul pentru o oră de ocupație cu un specialist.

Vă rog mult să mă ajutați să realizez visul meu și al acestor părinți care, pe zi ce trece, sunt mai disperați căci nu sunt înțeleși, acceptați sau ajutați de societate!

Paștele se consideră – o perioadă a faptelor bune, iertării si generozității. Conform tradiției creștine, Isus Hristos a înviat în această zi, dând oamenilor speranță și credință. De atunci, Paștele a fost sărbătorit, printre altele, cu fapte reale, acțiuni specifice și Ajutor ”În numele Domnului”.

Ușile noastre sunt deschise pentru toți doritorii care doresc să vadă ce facem noi și ce copii deosebiți, minunați, iar pe alocuri gălăgioși, avem noi!

Ne dorim ca de Paște Hristos să învie în inimile noastre!

  lista donatorilor
 • 200,00 lei
  Anonymous
  23, April , 2022 , 04:49
 • 200,00 lei
  Ana Tarus
  21, April , 2022 , 09:39
 • 500,00 lei
  Benzin Gabriela
  20, April , 2022 , 08:39
 • 200,00 lei
  Anonymous
  19, April , 2022 , 12:25
 • 200,00 lei
  Anonymous
  19, April , 2022 , 11:38
 • 200,00 lei
  Anonymous
  19, April , 2022 , 11:22