Amenajarea spațiului comunitar teatru de vară în Parcul Central Drochia

NEFINANȚAT
 • 116.100,00 lei

  Suma necesară
 • 4.023,50 lei

  Suma donată
 • 0

  Zile rămase
Au fost acumulate 3.47%

Autor:

adb.drochieni@gmail.com

Campania s-a finisat.

Descrierea

Începând cu 2016, Primăria orașului Drochia a investit constant în amenajarea Parcului Central, transformându-l în unul dintre cele mai importante spații publice de recreere, promenade și agreement.

Lucrările de amenajare a parcului, realizate de Primăria din Drochia, au inclus pavarea aleii centrale, restaurarea havuzului, instalarea iluminatului public, amenajarea patrimoniului natural și arheologic existent, astfel încât cetățenii să beneficieze de o zonă verde urbană.

Însă, pentru a putea fi valorificat la adevăratul său potențial natural mai sunt necesare de implementat câteva proiecte care vor aduce un plus la farmecul locului şi vor forma, împreună, un ansamblu aparte, o oază verde pentru locuitorii orașului.

Astfel, în cadrul programului “Diaspora Acasă Reușește DAR 1+3”, ne propunem să continuăm modernizarea Parcului Central, prin transformarea lui și într-un spaţiu cultural, unde se vor desfășura activități artistice, în condiţiile în care activitatea culturală în oraş este una intensă, iar orașul nu dispune de un alt spațiu public amenajat și destinat unor astfel de acțiuni socio-culturale. Momentan, toate festivitățile se petrec în Piața Centrală a orașului, care nu este potrivit și echipat corespunzător pentru manifestări publice, băștinașii și oaspeții orașului fiind nevoiți să se adapteze cu incomoditățile și pericolul creat de circulația transportului urban.

Proiectul prevede amenajarea unui Teatru de Vară, a unei scene de vară în mijlocul Parcului Central, care ar găzdui spectacole de tip muzical sau de dansuri, teatru pentru copii și maturi, concerte de muzică şi multe alte acte artistice, reprezentanții ale unor instituții de referință pentru peisajul cultural, dar și inițiative ale unor tineri artiști care se exprimă prin originalitate. Totodată, luăm în calcul și amenajarea, organizarea spaţiului adiacent scenei, astfel încât să se încadreze perfect în splendidul peisaj al parcului și să ofere iubitorilor de frumos clipe și experiențe de neuitat.

 

Bugetul total pentru realizarea proiectului este de 562 mii lei, dintre care 106 mii lei e nevoie de a fi colectați prin contribuțiile localnicilor din Drochia și a drochienilor plecați peste hotare.

Vă îndemnăm, așadar, să contribuiți, printr-o donație, pentru finalizarea amenajării Parcului Central din Drochia, contribuind, implicit, și la creșterea nivelului de cultură și educație, precum și la îmbogățirea timpul liber cu experiențe culturale desăvârșite. Pentru că arta și cultura înseamnă emoție și stare de bine.

Vă mulțumim!

  lista donatorilor
 • 200,00 lei
  Anonymous
  24, August , 2020 , 12:15
 • 100,00 lei
  Angela
  16, August , 2020 , 09:11
 • 50,00 lei
  Anonymous
  11, August , 2020 , 07:33
 • 1.000,00 lei
  Nanu Eduard
  10, August , 2020 , 07:22
 • 2.153,50 lei
  Oleg Mitu
  10, August , 2020 , 07:03
 • 100,00 lei
  Caldare Valeriu
  06, August , 2020 , 10:43