Amenajarea unui teren de joacă și odihnă pentru copii și maturi în s. Păruceni, com. Seliște, r. Nisporeni

NEFINANȚAT
 • 45.000,00 lei

  Suma necesară
 • 6.448,92 lei

  Suma donată
 • 0

  Zile rămase
Au fost acumulate 14.33%

Autor:

Administrator Sprijina.md

Minimum amount is lei Maximum amount is lei

Descrierea

Dăm start campaniei de strângere de fonduri pentru amenajarea unui loc de joacă nou și modern pentru copiii din s. Păruceni, a comunei Seliște, raionul Nisporeni. Astfel, prin prezenta inițiativă dorim să amenajăm un spațiu de joacă complex, dotat cu tobogane, balansoare, leagăne, echipamente pe arc şi carusel, unde copiii să se poată juca armonios și în condiții de maximă siguranță.

Totodată, terenul va fi dotat și cu câteva articole sportive de care să se poată bucura și copiii mai mari și unde vom putea desfășura diferite activități și competiții sportive.

În același timp, spațiul va fi amenajat cu bănci pentru odihnă, coșuri pentru gunoi, unde adulţii vor putea socializa și bucura de timpul petrecut împreună cu copiii sau nepoții.

Deoarece localitatea menționată nu dispune de un teren de joacă, iar până la cel din s. Seliște este o distanță de aproximativ  4 km, acest proiect este unul prioritar pentru APL și va acorda o atenție deosebită ca el să fie implementat cu succes!

Rezultatul concret în urma implementării proiectului ar consta în:

–           transformarea spațiului public din s. Păruceni dintr-un teren neamenajat, care afectează aspectul estetic chiar în centrul satului, într-o zona de odihnă comodă, civilizată și accesibilă pentru toți locuitorii.

–           achiziționarea complexelor de joacă pentru copii, instalații sport pentru maturi, bănci de odihnă, coșuri de gunoi, gard pentru separarea zonelor pentru copii.

–           creșterea calității de trai în zonele rurale,

–           implicarea activă a băștinașilor plecați din localitate în viața socio-economică locală,

–           cooperare consolidată dintre băștinași (migranți) – cetățeni – APL – alte instituții publice,

–           integrarea socială a tuturor actorilor și implicarea acestora în procesul decizional al localității.

Așadar, vă îndemnăm să contribuiți cu o donație la amenajarea și dotarea spațiului de joacă în s. Păruceni și, împreună, să contribuim la dezvoltarea zonelor rurale și a condițiilor de viață decente a cetățenilor din mediul rural.

Precizăm că Seliște este o unitate administrativ-teritorială rurală de mărime medie, localizată în zona de centru a Republicii Moldova, pe forma majoră de relief al podișului codrilor. În structura teritorial-administrativă intră și localitatea Păruceni.

Comuna Seliște are acces la drumul magistral M3, traseul Nisporeni-Chisinău.

Populația la nivel de comună la începutul anului 2020 număra 2960 locuitori, inclusiv 520 din s. Păruceni.

Ramurile de bază în care muncesc locuitorii comunei sunt: comerț, construcții, agricultură, pomicultură, silvicultură, apicultură, piscicultură, silvicultură, transport, sănătate, administrație, învățământ.

Vă mulțumim că ne susțineți!

  lista donatorilor
 • 1.000,00 lei
  Victor Croitoru
  27, July , 2021 , 09:50
 • 1.000,00 lei
  Ion Popescu
  20, July , 2021 , 08:43
 • 1.000,00 lei
  Sergiu Fonaru
  17, July , 2021 , 10:59
 • 58,55 lei
  Anonymous
  16, July , 2021 , 01:29
 • 500,00 lei
  Mariana Țurcanu
  16, July , 2021 , 10:16
 • 1.000,00 lei
  Macovei Maria
  15, July , 2021 , 08:00