Campania „Dăruim Acasă”: Dăruiește o casă pentru 7 copii și o mama singură!

NEFINANȚAT
 • 182.000,00 lei

  Suma necesară
 • 18.032,58 lei

  Suma donată
 • 0

  Zile rămase
Au fost acumulate 9.91%

Autor:

Administrator sprijina.md

Campania s-a finisat.

Descrierea

Cu fapte bune trecem mai usor prin vremuri grele! Membrii Asociației ”Moldova Autentică” demarează Campania ”Dăruim Acasă”, prin care își propun să cumpere o casă pentru o familie monoparentală cu 7 copii, dintre care 3 sunt minori, care riscă să intre în iarnă fără acoperiș deasupra capului.

Familia Reuleț, din satul Puhoi, r. Ialoveni, a locuit pentru multă vreme în condiții foarte grele. Uneori, din lipsa unui loc pe care să-l numească ”acasă” își găseau adăpost sub cerul liber, pe marginea unei râpe din sat. Până în 2012, când un consătean le-a oferit în chirie, fără să achite un ban, o casă veche, micuță, în care să se adăpostească cu toții o perioadă.

Timp de 8 ani au trăit cu toții înghesuiţi în căsuța bătrânească, fără calculator sau telefon, fără baie sau apă curentă, cu o singură măsuță la care copiii își făceau temele și în compania a două pisici și un câine. Au trăit cu atâta bucurie în suflet, cât pentru noi toți.

Copiii au crescut și o parte din ei au plecat să-și caute un rost în viață, încercând să rupă lanțurile sărăciei. Cei mici, rămași cu mama lor, învață în continuare la școala din localitate. Nu sunt nici primii din clasă, dar nici nu au probleme. Sunt conștienți că trebuie să învețe, să termine o școală, să aibă pâinea lor. Nu au ales să se nască într-o familie săracă, dar duc povara lipsurilor în fiecare zi.

Pentru că nu are studii, mama copiilor, Aurelia, adună plante și flori de pe câmpii și le vinde la Piața Centrală. Uneori îi ies câțiva bănuți, alteori, nu.

”Eu muncesc, culeg flori și ierburi pentru că altceva nu știu să fac. Nu culeg mult… pentru că știu să am respect față de flora şi fauna țării noastre, sunt conștientă că dacă distrug într-un an, în celălalt an nu voi avea ce strânge. Le dau pe puțin, tot ce fac îmi ajunge de mâncare, de un borș, o mămăligă sau pâine. Nu poți să ceri mulți bani pentru că lumea știe, te vede că ești sărac și te mai ia în râs… Deși mi se rupe sufletul, știu că nu trebuie să las mâinile în jos pentru că am copii cărora trebuie să le asigur un minim necesar. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am copii sănătoși și buni”, ne-a declarat, emoționată, Aurelia.

Acum doi ani, mama copiilor a trecut printr-o perioadă nefericită: a fost diagnosticată cu abces intracranian și a fost operată. S-a recuperat, dar în continuare urmează tratamente și necesită spitalizare periodică.

Familia Reuleț de află la evidența Direcției Asistență Socială, iar singurul venit lunar al lor este format din ajutorul social oferit de stat, insuficient pentru hrană, medicamentele, haine, rechizite şi toate cele necesare traiului. În ultimele luni,  pandemia de Covid-19 a determinat o creştere a vulnerabilităţii acestei familii aflate în situaţie de risc.

”Nu ne permitem nici măcar un telefon mobil sau laptopuri, tablete, pentru că au școala pe internet. Nu mai zic de o casă a noastră”, ne mărturisește Aurelia cu lacrimi în ochi. Pentru ea, nu-şi doreşte nimic. Pentru copiii ei, cel mai frumos vis se leagă de o casă mică, simplă, în care să poată trăi decent și pe care să o poată numi ”acasă”. Un vis frumos pe care, sperăm, să ne ajutați să-l transformăm în realitate.

Ce vrem noi? Să le cumpărăm o casă. Pentru că locuința în care stau momentan se află într-o stare avansată de degradare, prezentând totodată riscuri pentru siguranța lor, am identificat în sat o casă în stare foarte bună, pe care dorim să o cumpărăm pentru această familie. Este vorba de o casă cu un lot de pământ pe care proprietarul o vinde cu 8500 de euro. Dacă 8500 de persoane donează câte 1 euro, reușim. Sigur că orice sumă ajută și e binevenită. Știm că perioada asta este grea pentru toți, dar puțin câte puțin înseamnă mult pentru cei mai vulnerabili.

Haideți împreună să dăm șansa la un viitor decent unei mame singure cu 3 copii minori și alți 4 majori, care trăiesc foarte greu!

Vă mulțumim tuturor pentru implicare și vă îndemnăm să căutați motive în jurul vostru care să vă facă să iubiți Moldova și oamenii ei!

  lista donatorilor
 • 179,46 lei
  Irina
  04, September , 2020 , 02:15
 • 897,29 lei
  Anonymous
  29, August , 2020 , 11:01
 • 50,00 lei
  Anonymous
  28, August , 2020 , 03:27
 • 179,46 lei
  Anonymous
  27, August , 2020 , 07:33
 • 500,00 lei
  Radu Baracu
  27, August , 2020 , 10:42
 • 2.927,82 lei
  Anonymous
  26, August , 2020 , 10:25