Construcția pieței agro-alimentare în satul Geamăna, r-nul Anenii-Noi

NEFINANȚAT
 • 49.000,00 lei

  Suma necesară
 • 32.027,41 lei

  Suma donată
 • 0

  Zile rămase
Au fost acumulate 65.36%

Autor:

ASOCIATIA BASTINASILOR GENERATIA G

Campania s-a finisat.

Descrierea

Localitatea Geamăna, în parteneriat cu un grup de agenți economici locali care își desfășoară activitatea economică pe teritoriul localității în domeniul agriculturii, împreună cu APL Geamăna, au demarat în 2019 proiectul de investiții în infrastructura publică locală cu caracter economic – Construcția unei piețe agricole pe o suprafață de 3575 metri pătrați în satul Geamăna, r. Anenii Noi, apelând la Programul Rural de Reziliență Economico-Climatică Incluzivă (IFAD VI).

Comuna Geamăna din r-ul Anenii Noi este o localitate mare, cu diverse activități social-economice care servește drept punct de comercializare a diverselor produse agro-alimentare pentru agenții economici și populația satelor din zonă, inclusiv din or. Chișinău și or. Bender.

În prezent, agenții economici, dar și localnicii, dispun de produse agricole și agro-alimentare, dar nu pot interacționa în deplină capacitate și într-un mod durabil cu potențialii cumpărători, din cauza lipsei unui spațiu comercial amenajat, cu toată infrastructura adiacentă care ar asigura o activitate comercial-economică intensă și în conformitate cu toate rigorile sanitare.

În localitate există o piață improvizată în aer liber, în care își desfășoară activitatea aproximativ 200 de comercianți.

Actuala piață se desfășoară pe strada principală a satului și se întinde pe o  lungime de 1,5-2 km. De 25 ani, în fiecare duminică, producătorii își vând produsele agricole direct din stradă, alături de mărfuri industriale și confecții.

 

Proiectul dat prevede construcția unei piețe moderne, care să poată îndeplini standardele și condițiile de comercializare a produselor agro-alimentare, astfel încât cumpărătorii să poate beneficia de o deservire calitativă și conformă normelor sanitar-igienice, iar agenții economici să aibă condiții decente de comercializare a produselor agricole. Ulterior, aceștia vor fi antrenați în procesul de menținere și asigurare a durabilității proiectului.

Astfel, până la ora actuală a fost realizat planul tehnic de proiectare a pieței agro-alimentare și sunt aproape de finisare activitățile de construcție a rețelelor externe pieței, însă resursele financiare nu sunt suficiente pentru darea în exploatare a pieței.

Mai există necesitatea de a procura și instala echipamentul rețelei interne de electricitate, precum și dotarea cu utilaje frigorifice, sanitare și a mobilierului adecvat.

Implementarea proiectului de investiții în infrastructura publică locală cu caracter economic cu referire la construcția pieței agricole pe o suprafață de 3575 m 2 va genera beneficii atât agenților economici, cât și comunității localitățiii Geamăna și regiunii (minim 14 localități vecine), în general (populația cumulativa peste 200 mii persoane).

Vă mulțumim și Vă îndemnăm să ne susțineți proiectul printr-o donație!

*Se actualizează.

  lista donatorilor
 • 1.100,00 lei
  CROITOR VERONICA
  03, November , 2020 , 10:45
 • 1.000,00 lei
  TARIȚA
  03, November , 2020 , 10:39
 • 300,00 lei
  Ursu Iulia
  29, October , 2020 , 10:22
 • 200,00 lei
  GAVRILUȚA LARISA
  15, October , 2020 , 12:26
 • 400,00 lei
  Gaimana Mariana
  14, October , 2020 , 04:34
 • 1.974,00 lei
  Levco Eugen
  06, October , 2020 , 11:16