Contribuie la construcția unei săli de sport din satul Carahasani, r. Ștefan Vodă

NEFINANȚAT
 • 185.000,00 lei

  Suma necesară
 • 7.714,73 lei

  Suma donată
 • 0

  Zile rămase
Au fost acumulate 4.17%

Autor:

Administrator sprijina.md

Campania s-a finisat.

Descrierea

Asociația Băștinașilor din satul Carahasani, r-nul Stefan Voda, lansează Campania de strângere de fonduri pentru construirea unei săli de sport multifuncționale care să permită desfășurarea de activități sportive și care să joace rolul unui catalizator în dezvoltarea localității.

Noua sală de sport va fi amenajată într-un spațiu de 47 metri pătrați, oferit de autoritățile locale în sediul casei de Cultură din Carahasani care, momentan, este complet impracticabil.

Pentru ca acest sediu să fie amenajat, transformat într-o sală de sport modernă și redat comunității, mai exact celor 2463 de locuitori ai satului, Asociația Băștinasilor din satul Carahasani s-a bucurat de sprijinul PNUD Moldova/Migrație și Dezvoltare Locală, în cadrul Programului accelerator 1+1 AdB, care a oferit un grant în sumă de 10 mii de dolari.

Proiectul prevede renovarea completă a spațiului și transformarea acestuia într-o sală de sport complet utilată, care să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de organizare a procesului educaţional în domeniul sportului și crearea de condiţii mai bune pentru practicarea sportului.

De altfel, într-un sondaj online, efectuat în rândul localnicilor din Carahasani, aceștia au menționat necesitatea și prioritatea deschiderii unei săli de sport moderne, în care să aibă acces oricine dorește să practice un mod sănătos de viață.

”Sportul oferă exemple copiilor noștri și contribuie la un stil de viață sănătos pentru o națiune tot mai puternică și mai motivată. Investim în sport pentru că sportul este legat de sănătate și doar așa putem crește o națiune sănătoasă din toate punctele de vedere. Scopul acestui proiect de responsabilitate socială este încurajarea practicării activităților sportive și îmbunătățirea condițiilor pentru astfel de activități. Sperăm ca acest proiect să sporească calitatea vieții localnicilor și să îi motiveze să practice sportul”, a declarat Alexandru Chițu, președintele Asociației Băștinașilor din satul Carahasani.

Pentru realizarea acestui proiect este necesară și implicarea societății civile, a diasporei, precum și valorificarea potențialului reprezentat de mediul de afaceri privat, toți cei care vor dori să susțină, printr-o donație, crearea unei săli de sport moderne în satul Carahasani.

Mulțumim tuturor celor care vor susține proiectul și vor contribui la realizarea lui printr-o donație online, în cadrul acestei Campanii!

  lista donatorilor
 • 292,78 lei
  Aliona Cociu
  25, November , 2020 , 02:13
 • 15,00 lei
  Aliona Cociu
  21, November , 2020 , 11:10
 • 500,00 lei
  Alexandru Marinescu
  19, November , 2020 , 10:21
 • 214,71 lei
  Rita Usatii
  19, November , 2020 , 08:52
 • 195,18 lei
  Anonymous
  19, November , 2020 , 08:08
 • 195,19 lei
  Ina Cociu
  19, October , 2020 , 09:21