Contribuie la crearea Centrului de reabilitare prin activități sportive a copiilor cu necesități speciale din Chișinău

NEFINANȚAT
  • 2.000.000,00 lei

    Suma necesară
  • 0,00 lei

    Suma donată
  • 0

    Zile rămase
Au fost acumulate 0%

Autor:

Administrator sprijina.md

Minimum amount is lei Maximum amount is lei

Descrierea

Mă numesc Doina Mafteuța și, momentan, lucrez cu Copiii și Adolescenții cu Necesități Speciale, cum ar fi: Autism, Sindrom Down, PCI, Întârziere în dezvoltare, ADHD, Retard Neuro-Psihomotor şi Psiho-Verbal, probleme locomotorii şi comportamentale etc.

Am obținut abilitățile și capacitățile necesare de lucru în urma efectuării studiilor superioare în diferite domenii, precum Medicină, Kinetoterapie, Psihopedagogie şi Educaţie Preşcolară. De asemenea, am urmat mai multe cursuri de dezvoltare profesională peste hotare, care au drept scop reabilitarea şi recuperarea acestor copii.

Aceste performanțe și specializări îmi oferă statutul de unic specialist acreditat în peste 4 terapii diferite care nu se mai realizează nicăieri pe teritoriul Moldovei. Aceste 4 terapii vor fi puse în aplicare în incinta viitorului nostru Centru de reabilitare multifuncțional.

Deocamdată activitatea mea se desfășoară într-o sală mică pe care o închiriez, dar numărul copiilor care au nevoie de aceste servicii crește de la an la an, motiv pentru care ar trebui să ne pună în gardă, căci aceste probleme pot apărea în orice familie, indiferent de nivelul, statutul sau poziția pe care o deține în societate.

Până în prezent, de aceste programe de reabilitare au beneficiat peste 250 de copii, care au reușit să dobândească un comportament neuro-psihomotor autonom şi adaptiv ce le permite să fie integrați şi acceptați mai ușor în societate.

Momentan, în terapie sunt implicați peste 30 copii, iar eu sunt unicul specialist care lucrează direct cu ei, fără ajutorul nimănui!

Ca să vă faceți o imagine mai clară, precizez că acești copii cu nevoi speciale sunt total dependenți de părinții lor. Ei își duc copilul, zilnic, la minimum 3 activități diferite, trăind o rutină apăsătoare și făcând eforturi ca societatea să le accepte copiii și să nu-i catalogheze ca pe niște ratați. Să nu fie judecați că nu și-au educat corect copiii.

Din acest motiv, împreună cu părinţii cu care colaborez și care mereu îmi sunt alături şi mă susţin, am decis să procurăm un spațiu care să fie unul multifuncțional și pe care să-l amenajăm după toate standardele și necesitățile de care au nevoie acești copii, dar și cei care, pe viitor, vor fi încadrați în programele noastre.

Planific să dotez Centrul cu Săli pentru toate activitățile necesare copiilor cu nevoi speciale, astfel încât părinții să nu fie nevoiți să alerge dintr-un capăt al orașului în altul pentru o oră de ocupație cu un specialist.

În cadrul Centrului de reabilitare multifunctional vor activa logopezi, terapeuți și kinetoterapiei și, desigur, alte terapii de reabilitare care nu se mai întâlnesc nicăieri în Moldova! Centrul va fi dotat și cu un bazin pentru terapia copiilor cu nevoi speciale.

Am avut oferte și posibilități de a pleca peste hotare ca să dezvolt aceste activități, dar le-am respins pe toate, deoarece îmi doresc foarte mult ca și copii din țara noastră să poată beneficia de astfel de programe UNICE, care oferă rezultate excepționale!

Vă rog mult să mă ajutați să realizez visul meu și al acestor părinți care, pe zi ce trece, sunt mai disperați căci nu sunt înțeleși, acceptați sau ajutați de societate!

Ușile noastre sunt deschise pentru toți doritorii care doresc să vadă ce facem noi și ce copii deosebiți, minunați, iar pe alocuri gălăgioși, avem noi!

Vă mulțumesc!