„Dacă te implici, se-ntâmplă” – servicii comunitare incluzive

NEFINANȚAT
 • 345.000,00 lei

  Suma necesară
 • 450,00 lei

  Suma donată
 • 0

  Zile rămase
Au fost acumulate 0.13%

Autor:

Administrator sprijina.md

Campania s-a finisat.

Descrierea

În Republica Moldova există multe familii ce se află într-o situație financiară extrem de vulnerabilă. Din păcate, multe dintre sunt lipsite de resurse pentru acoperirea costurilor ce țin de necesitățile de bază a omului și nu au posibilitatea să ofere o bună educație copiilor lor.

Educația și cultura joacă un rol important în viața unui copil. Acestea îl formează ca și personalitate, îl ajută să înțeleagă cum să-și trăiască viața, îl inspiră cum să se integreze în societate. Centrul de la Tohatin este destinat pentru o creștere sănătoasă de formare și dezvoltare a copiilor din familiile social-vulnerabile din această localitate, precum și oferirea oportunităților de integrare în câmpul muncii. 

Tohateen Hub este un centru de tineret inițiat și dezvoltat de către AO Centrul de Informare și Resurse Pro Bono. Acesta oferă o gamă largă de servicii de dezvoltare personală și de recreere într-un mediu sigur și prietenos tinerilor. Centrul încearcă prin crearea oportunităților pentru tineri din familiile social-vulnerabile să ofere copiilor nevoiași un mediu cultural, social și sprijinul instructiv și spiritual de care aceștia au nevoie pentru a-şi consolida propriul drum în viață. Disponibilitatea serviciilor culturale, de bibliotecă, sală de lectură, existența terenurilor sportive oferite de centrul de la Tohatin reduc eventualele riscuri legate de stigmatizarea și excluziunea socială a copiilor proveniți din familiile social-vulnerabile. 

Astfel, centrul de la Tohatin își propune ca tinerii ce provin din familii social-vulnerabile să aibă parte atât de oportunități de dezvoltare, cât și de disponibilitatea de a avea acces la tehnologiile necesare în viața cotidiană. De exemplu, calculatorul personal, în gospodăria unde sunt persoane tinere, în societatea de astăzi devine o necesitate pe care mulți nu pot să-și permită.

Tinerii înregistrează surse limitate de informații, neavând acces la ultimele oportunități pentru tineri sau, în timp de pandemie, la participarea zilnică la orele desfășurate online. În perioada stării de urgență, accesul tinerilor la educație de calitate este limitat, cauza principală fiind lipsa accesului la  tehnologiile informaționale și a conexiunii la internet, în special în rândul elevilor și studenților din categoria social-vulnerabili.

Cum puteți contribui:

 1. sponsorizarea financiară;
 2. donație de unități de echipament (noi sau utilizate (cu condiția funcționării acestora) listă cu caracter ilustrativ de echipament necesar (aparat de fotografiat, computer, printer, laptop, tablă interactivă, proiector, tablete, televizor, imprimantă 3D, seturi de robotică ș.a.). Tehnica va fi utilizată preponderent de către tineri, cu posibilitatea de a împrumuta pe o anumită perioadă la domiciliu (Inițiativă introdusă în timp de pandemie pentru a oferi tinerilor posibilitatea de implicare online la cursuri);
 3. donație sub formă de piese de mobilier și accesorii; 
 4. suport în natură a activităților inițiativelor comunitare locale (materiale birotice, asigurare pauze de cafea, procurare materiale pentru activități, vopsea, etc.);
 5. oferirea de servicii foto/video, design, promovare, transport pentru activitățile marca TohaTEEN Hub;
 6. prestare cu titlu gratuit de servicii educaționale, consultanță psihologică, juridică, traininguri educative pentru tineri;
 7. donații sub formă de jocuri de masă, echipament sportiv, cărți pentru biblioteca Hub-ului, bean bag-uri, etc.
  lista donatorilor
 • 200,00 lei
  Tatiana
  24, August , 2020 , 02:21
 • 250,00 lei
  Anonymous
  26, June , 2020 , 06:03