Donează pentru reabilitarea monumentului feroviar din orașul Ungheni

NEFINANȚAT
 • 15.000,00 lei

  Suma necesară
 • 130,00 lei

  Suma donată
 • 0

  Zile rămase
Au fost acumulate 0.87%

Autor:

Ariana Vlas

Campania s-a finisat.

Descrierea

Fondul pentru Tineri Ungheni lansează o campanie menită să vină în sprijinul reabilitării monumentului feroviar, „Locomotiva cu abur”, din municipiul Ungheni.

Această iniţiativă prevede, mai exact, restaurarea unei vechi locomotive de tren, care face parte din patrimoniul Nodului Feroviar Ungheni, prin reconstrucția elementelor deteriorate și îmbunătățirea aspectului acesteia, astfel încât să devină o atracție pentru localnici și pentru cei care vizitează orașul Ungheni.

Totodată, spațiul adiacent monumentului urmează să fie valorificat și transformat în unul de agrement și de organizare a evenimentelor locale, precum târguri, concerte, traininguri etc.

Mai exact, teritoriul va fi pavat, vor fi amenajate bănci și instalată o rețea de iluminare publică, precum și un sistem de monitorizare video, astfel încât acest loc să NU fie vandalizat, așa cum s-a întâmplat în trecut.

Suma necesară acestui proiect este de 15.000 mii lei, însă, pentru a aduna acești bani într-un timp scurt e nevoie să fim mulţi și uniți.

Precizăm că locomotiva este una dintre puţinele care se mai păstrează în R. Moldova. Asemenea locomotive, număr de serie 1469, fabricate în Polonia, în orașul Poznan, au devenit  monumente în orașele Chișinău, Ocnița și Basarabeasca.

Locomotiva a fost instalată în Ungheni în anul 2006. Recent, Fondul pentru Tineri Ungheni a desfășurat lucrări de salubrizare și vopsire a acesteia.

Așadar, fiți alătuiri de noi și susțineți inițiativa noastră printr-o donație! Haideți să demonstrăm că se poate!

Vă mulțumim anticipat!

  lista donatorilor
 • 100,00 lei
  Anonymous
  21, September , 2020 , 06:27
 • 30,00 lei
  Mărgărint Crina
  20, September , 2020 , 01:15