Donează pentru renovarea a trei fântâni în satul Răciula, r-nul Călărași

NEFINANȚAT
  • 16.800,00 lei

    Suma necesară
  • 0,00 lei

    Suma donată
  • 0

    Zile rămase
Au fost acumulate 0%

Autor:

Administrator Sprijina.md

Minimum amount is lei Maximum amount is lei

Descrierea

”Să dăm culoare fântânilor” – este denumirea unui proiect frumos care are drept scop renovarea a trei fântâni din satul Răciula, r-nul Călărași. Aceste fântâni, de rând cu altele vreo 10, au fost  construite cu peste jumătate de secol în urmă, au un stil aparte, și sunt considerate, pe bună dreptate, una dintre cărțile de vizită ale satului.

Pe parcursul anilor, unele dintre ele au fost parțial renovate, iar altele au fost lăsate pradă degradării, astfel încât astăzi aspectul lor lasă mult de dorit.

În acest sens, Asociația de Băștinași ”Răciulenii” lansează Campania de strângere de fonduri pentru renovarea a trei fântâni.

Proiectul este implementat cu sprijinul PNUD Moldova, Programul Migrație și Dezvoltare Locală II, cu suportul Guvernului Elveției, și a autorităților publice locale. Una dintre condițiile principale ale unor asemenea proiecte, finanțate de către donatorii externi, este implicarea activă a comunității și a administrației publice locale.

Valoarea totală a investițiilor necesare pentru realizarea acestui proiect se ridică la suma de 44 700 lei.

– contribuția PNUD – 17 900 lei

– contribuția APL  Răciula, Călărași  – 2 000 lei

– contribuția necesară din partea băștinașilor – 24 800 lei (s-au colectat deja 8000 lei și mai sunt necesari – 16 800 lei)

Pentru a finaliza cu succes implementarea proiectului mai sunt necesari 16 800 lei pe care ne propunem să îi colectăm prin contribuțiile locuitorilor rămași acasă și a celor de peste hotare, precum și a tuturor oamenilor nu inimă mare.

Pe parcursul ultimilor câțiva ani, răciulenii au demonstrat ca se pot uni, pune mână de la mână și face lucruri frumoase în sat (am renovat ÎMPREUNĂ stațiile de așteptare a transportului public, am instalat 2 panouri pentru anunțuri, biciclete cu compoziții florale, luminițe de Crăciun, scaune și ghiveciuri cu flori în parc și de-a lungul străzii centrale).

Sperăm foarte mult că și în acest caz vom reuși să ne UNIM EFORTURILE, cei din sat și cei plecați peste hotare, și vom continua CARAVANA LUCRURILOR FRUMOASE, renovând aceste  3 fântâni.

Orice susținere financiară, mai mare sau mai mică, este binevenită, iar satisfacția va fi cu atât mai mare, știind că am contribuit fiecare.

Dragi răciuleni, să ne unim forțele și să dăm satului natal un aspect mai îngrijit, mai viu, mai colorat și mai vesel.

Cu drag pentru acasă. Cu drag pentru Răciula!