Gala Studenților Originari din RM – Ediția a VI-a (2018)

NEFINANȚAT
 • 50.000,00 lei

  Suma necesară
 • 4.643,41 lei

  Suma donată
 • 0

  Zile rămase
Au fost acumulate 9.29%

Autor:

Liga Studenților Originari din Republica Moldova

Campania s-a finisat.

Descrierea

În decembrie 2018, Gala Studenților originari din Republica Moldova își sărbătorește cea de-a VI-a aniversare. Pe lângă tradiționalul concurs, echipa de organizare pregătește noi surprize care vor permite participanților să exploreze modalități de implicare în diverse acțiuni de dezvoltare din țară.

Gala Studenților Originari din Republica Moldova este un proiect creat de diasporă pentru diasporă.

Evenimentul e destinat să premieze reușita academică și extracurriculară, să faciliteze transferul de idei inovatoare și să fie un generator de noi proiecte pentru dezvoltarea societății de acasă.

În fiecare an, în cadrul Galei sunt premiați cei mai performanți studenți din străinătate, la următoarele categorii: Licență, Masterat și Doctorat. Unul dintre ei câștigă premiul mare – „Studentul Anului”.

Festivitatea de premiere are loc în cadrul unui eveniment solemn, în care studenții din diferite țări au ocazia să se revadă după ani lungi de despărțire, sau să facă cunoștințe noi, care să pună temelia unei colaborări fructoase.

Regulamentul GSORM poate fi descărcat AICI.

Istoric

Gala este un proiect ce a fost inițiat de asociația “Jeunes Moldaves” din Franța alături de o echipă de tineri din Diasporă și a fost organizată timp de trei ediții consecutive în parteneriat cu Biroul pentru Relații cu Diaspora. În ediția a IV-a, organizarea galei a fost preluată de o echipă independentă formată de tineri activi, atât din țară, cât și din Diaspora, fiind și pentru prima dată când proiectul a fost cofinanțat de către persoane care cred în potențialul acestui proiect și în puterea comunității pe care ne dorim să o construim.

Pentru cei care aud despre Gala Studenților Originari din Republica Moldova pentru prima dată, vă invităm să vizionați acest video care prezintă ediția 2017 a Galei.

 

Noutăți în acest an

GSORM Innovation Hub este noutatea ediției din 2018. Scopul workshop-ului este de a crea un grup de excelență din diasporă ce va facilita interacțiunea și schimbul de idei dintre tinerii care își fac studiile în universități din întreaga lume și organizații locale pentru a oferi soluții concrete problemelor reale cu care se confruntă aceste organizații și a contribui activ la dezvoltarea segmentelor de interes pentru Republica Moldova (IT, Educatie, antreprenoriat, etc.). Tema workshop-ului ediției actuale va fi ”Soluții de SmartCity”.

Juriul

Juriul este format din personalități marcante din mediul academic, de afaceri, media – din Moldova, dar și de peste hotarele ei. Juriul va evalua dosarele preselectate de echipa de organizare (numărul candidaților preselectați va depinde de numărul dosarelor, dar până la 20 pentru fiecare nivel) și va desemna câștigătorii, ținând cont de Regulamentul Concursului.

Echipa Organizatoare

Suntem un grup de tineri, care, fie am studiat peste hotare, fie am făcut parte din diasporă, fie am fost laureați ai Galei. Suntem cei care vor să intensifice schimbul de experiență și colaborarea dintre tinerii plecați și tinerii remarcabili de acasă. Dorim să transformăm treptat Gala Studenților Originari din Republica Moldova într-un eveniment de impact național. Drept rezultat, vrem ca în fiecare an Gala să crească și să reunească tineri care vor să miște lucrurile împreună.

Poți afla mai multe despre membrii echipei AICI.

Finanțare

Proiectul este 100% non-profit. Implicarea organizatorilor și a juriul este pe bază de voluntariat. Această ediție va fi finanțată datorită implicării partenerilor locali, dar și prin intermediul unei campaniei de crowdfunding. Astfel se vor acoperi atât cheltuielile necesare organizării ceremoniei de premiere, cît și a panelurilor de discuții.

Bugetul total al evenimentului este de circa 140 mii lei, ce se vor cheltui pentru chiria sălii festive, catering la eveniment, servicii foto și video, bannere și decorațiuni, prezentatori și invitați speciali, premii și diplome.

Ne-ar bucura foarte mult ca o parte cât mai mare din buget să fie acoperită de contribuții din partea comunității (fie că e vorba de diaspora sau de cei rămași acasă). Un proiect poate fi independent în concept și în idei doar dacă este independent și din punct de vedere financiar. Diaspora va fi mai consolidată când va avea capacitatea de a-și organiza evenimentele fără patroni mai puțin integri, care ar putea avea un impact asupra valorilor pe care încearcă să le promoveze. Noi vrem să demonstrăm că tinerii activi care se află în Diasporă sau care deja au revenit ACASĂ se pot mobiliza pentru a organiza evenimente cu impact. Însă pentru aceasta avem nevoie de ajutorul tău.

În funcție de mărimea contribuției dumneavoastră, veți beneficia de privilegii oferite de diferite categorii de donatori, a căror listă o puteți vedea mai jos:

Contribuie la primul proiect organizat de Diasporă, pentru Diasporă prin contribuțiile Diasporei, pentru că doar așa putem avea un impact simțitor. Contribuie și ajută-ne să creștem!

  lista donatorilor
 • 1.983,53 lei
  Florin Furdui
  21, December , 2018 , 07:06
 • 1.031,93 lei
  Victoria Dunford
  10, December , 2018 , 10:22
 • 500,00 lei
  Iulian Gramațki
  10, December , 2018 , 09:57
 • 488,70 lei
  Doru Curosu
  27, November , 2018 , 01:43
 • 195,39 lei
  Ana Cotelea
  22, November , 2018 , 05:58
 • 193,86 lei
  Anonymous
  19, November , 2018 , 08:47