Harta gospodăriilor țărănești – susține crearea unei platforme online, care pune pe primul loc producătorul și produsul local!

NEFINANȚAT
 • 115.000,00 lei

  Suma necesară
 • 6.518,39 lei

  Suma donată
 • 0

  Zile rămase
Au fost acumulate 5.67%

Autor:

ASOCIATIA OBSTEASCA MOLDOVA AUTENTICA

Campania s-a finisat.

Descrierea

În plină criză generată de Covid-19 am creat un grup pe Facebook pentru susținerea producătorilor locali de produse agro-alimentare. A fost un privilegiu să îi reunesc pe toți în grupul ”Susținem afacerile locale din Moldova”, folosindu-mi cunoștinețele acumulate ca să îi pot promova, ajuta și încuraja!

Am fost extrem de impresionată să descopăr că avem oameni care fac, uneori, și imposibilul pentru a aduce pe masa noastră cele mai bune și autentice produse! A fost minunat să văd cu câtă grijă, ferimierii, își lucrează pământul, îngrijesc animalele sau livezile, cum țin seama de fiecare detaliu în procesul de producție. A trebuit să vină acest coronavirus pentru a ne da seama cât de vulnerabili suntem în a ne aproviziona cu produse locale, dar sunt plină de admirație pentru cum au reușit să se readapteze în această perioadă. Este o realizare remarcabilă și nu este deloc ușor.

În ultima perioadă, în spațiul public, a apărut o preocupare tot mai ridicată a consumatorilor de a se alimenta de la producătorii locali și de a dezvolta lanțuri alimentare scurte. De aceea, am început să dezvolt un PROIECT, o platformă dedicată micilor gospodării țărănești și agricole, fermieri, producători autohtoni care au la bază o poveste ce vorbește despre tradiția și valorile locale și o hartă a tuturor gospodăriilor țărănești existente în Republica Moldova.

Proiectul își propune să-i cunoască pe cei care produc în Republica Moldova, cu efort și cu speranță, lucruri surprinzătoare, de calitate. Să-i facă cunoscuți și să le faciliteze contactul nemijlocit cu comunitatea, ajutându-i să ajungă la consumator, direct, simplu și sincer.

Este mai mult decât o platformă de informare. Este un loc în care oamenii se întâlnesc, se descoperă și colaborează. O platformă care pune pe primul loc producătorul și produsul local, autentic si valorificarea produselor la adevărata lor valoare. Care susţine şi promovează un circuit direct între producători şi consumatori, eliminând intermediarii sau comercianții, care sunt un obstacol în achiziţionarea produselor la prețuri corecte.

Logo-ul proiectului: www.autentic.md

SCOPUL acestei platforme este consolidarea unei comunități care să contribuie la facilitarea cooperării între producatorii locali și consumatorii, prin lanțuri alimentare scurte. De la fermă-n farfurie, drumul ar trebui să fie scurt! Iar lanțurile alimentare scurte nu doar că asigură hrană proaspătă și sănătoasă, dar susțin și economia locală.

În demersul meu de a crea această platformă am efectuat o documentare cu privire la producătorii locali care funcționează legal, cu acte în regulă, cu certificat de producător, oameni cu principii și valori comune, nerăbdători să-și spună povestea, să ne arate cum se crește un produs sănătos și sustenabil, să ne arate fiecăre etapă din procesul de producție: de la modul în care e fabricată materia primă, până la oamenii implicați în întregul proces, astfel încât consumatorul să știe ce consumă, de unde consumă şi cum consumă.

La ora actuală avem cea mai mare bază de date de producători autentici și cea mai mare bază de date de produse meșteșugărești și agroalimentare tradiționale.

De aceea, îi vom reuni pe toți și îi vom provoca să-și promoveze produsele și povestea prin intermediul unor instrumente simple, standardizate. Îi vom susține prin furnizarea frecventă de informații importante pentru ei, precum și prin dezvoltarea unor servicii simple și accesibile lor.

Avantajele platformei

-acces la o bază mare de producători, o diversitate de produse autentice, doar produse proaspete și gust autentic, recomandăm doar producători locali, calitate garantată de interacțiunea directă cu producătorul, sistem de rating pentru producători, posibilitatea să susții conceptul de economie locală și interacțiunea cu mediul rural authentic ș.a.

Pentru că e un proiect pro bono și am resurse limitate alocate, vă rog și sper din tot sufletul să îmi susțineți idea/proiectul/conceptul. Nu pot decât să sper că mulți moldoveni, de acasă și din diaspora, vor susține proiectul printr-o donație și îi vor îndemna și pe alții să o facă. Ba mai mult, vor începe de astăzi să lucreze la visul lor, chiar dacă încă nu au un plan concret și o situatie financiară bine pusă la punct.

Pentru că, odată ce te pui în mișcare, toate încep să se lege și așeze!

Sunt recunoscătoare tuturor celor care vor contribui la visul meu, cel de a așeza laolaltă produsele autohtone, autentice, care să ne facă să nu uităm vreodată gustul tradițional, cel de țară, al produselor create cu iubire, de moldoveni, pentru moldoveni.

Dumnezeu să ne ajute!

Vă mulțumesc!

  lista donatorilor
 • 500,00 lei
  Silviu bogdan
  30, May , 2020 , 07:15
 • 1.076,75 lei
  Anonymous
  22, May , 2020 , 10:34
 • 1.794,58 lei
  Anonymous
  21, May , 2020 , 10:53
 • 1.000,00 lei
  Jizdan Nelea
  20, May , 2020 , 11:10
 • 195,18 lei
  Anonymous
  19, May , 2020 , 05:57
 • 1.951,88 lei
  Rodica Dinisiuc
  19, May , 2020 , 03:50