Iluminare stradală în Ciuciulea – serviciu inteligent și modern creat de comunitate pentru cetățeni

NEFINANȚAT
 • 30.000,00 lei

  Suma necesară
 • 24.827,57 lei

  Suma donată
 • 0

  Zile rămase
Au fost acumulate 82.76%

Autor:

Administrator sprijina.md

Campania s-a finisat.

Descrierea

Proiectul ”Iluminare stradală în Ciuciulea – serviciu inteligent și modern, creat de comunitate pentru cetățeni” are drept scop oferirea unui mediu de locuit adecvat și securizat pentru cetățeni, prin iluminarea stradală eficientă în satul Ciuciulea, r. Glodeni.

Cu siguranță fiecare dintre noi, revenind la baștină, a avut trista experiență în perioada rece a anului, când ziua devine mai scurtă, iar străzile sunt întunecate, înghițite de bezna cu felinare de iluminare, care să funcționeze slab ori chiar deloc. Ne vei spune, probabil, că pornești lanterna din telefon, dar ce ar face părinții în vârstă sau bunicii neajutorați?

Avem aici una din problemele cu care se confruntă locuitorii satului Ciuciulea, în care am crescut și am pornit în lumea mare – deplasarea spre casă pe străzile neiluminate.

E trist când se întunecă devreme, iar copiii încă nu au revenit de la grădiniță sau de la activități extra-curriculare, când părinții ori bunicii mai revin de la serviciu sau rude.

Pentru depășirea acestei probleme propunem extinderea și consolidarea serviciului de iluminare stradală din partea de jos, de la Moara – Centrul Vechi al satului – Ferma (Familia Roznovanu) pe toată strada Moldova, cu o lungime de 4 km.

Ceea ce ne propunem este montarea becurilor de iluminat stradal pe bază de LED. Primăria Ciuciulea deja a contractat o companie care face proiectarea și care ar putea realiza acest proiect integral.
Acum, că suntem foarte aproape pentru a ne realiza scopul, solicităm susținerea băștinașilor și a oamenilor cărora le pasă de soarta satului Ciuciulea.

Pe Platforma www.sprijina.md puteți dona cu încredere, fiecare cât poate, de oriunde v-ați afla. Susțineți-ne în visul nostru de a crea un mediu sigur pentru noi, copiii, părinții și bunicii noștri!

Cu drag pentru acasă. Cu drag pentru Ciuciulea!

Proiectul ”Iluminare stradală în Ciuciulea – serviciu inteligent și modern creat de comunitate pentru cetățeni” este implementat de Asociația Băștinașilor ”Ciuciulea – vatră de Dor”, în parteneriat cu Cancelaria de Stat al R. Moldova, Biroul Relației cu Diaspora în cadrul Proiectului DAR 1+3, Primăria satului Ciuciulea și agenții economici.

  lista donatorilor
 • 195,18 lei
  Anita Vladimir
  18, December , 2020 , 11:22
 • 259,00 lei
  Tibulac-Ciobanu
  01, December , 2020 , 10:06
 • 200,00 lei
  RODICA SPATARI
  22, November , 2020 , 08:06
 • 975,94 lei
  Zdragus Lilian
  19, November , 2020 , 09:22
 • 507,48 lei
  Deleu Vasilii
  17, November , 2020 , 12:42
 • 390,38 lei
  Tatiana Zgardan
  31, October , 2020 , 12:21