Modernizarea pieței agroalimentare de la Slobozia Mare, r-nul Cahul

NEFINANȚAT
 • 124.830,00 lei

  Suma necesară
 • 84.670,71 lei

  Suma donată
 • 0

  Zile rămase
Au fost acumulate 67.83%

Autor:

Administrator sprijina.md

Campania s-a finisat.

Descrierea

Slobozia Mare, Cahul, este un sat frumos, așezat în Lunca Prutului de Jos, care își scaldă fața în apele lacului Beleu și a râului Prut. Se află pe traseul Internațional R34, în apropiere de Ucraina și România.

Locuitorii acestui sat sunt oameni harnici și gospodari, care muncesc cu spor  câmpurile frumoase și mănoase. Principala activitate a localnicilor ține de domeniul  agricol: legumicultura, apicultura, pomicultura sau creșterea ovinelor, caprinelor, porcinelor.

Faima satului nostru s-a răspândit și datorită produselor pe care localnicii le prepare cu responsabilitate și grijă față de consumatori: la noi în sat găsești cea mai gustoasă brânză de oi, cele mai ecologice legume și fructe, cea mai dulce și aromată miere de albine, cele mai parfumate flori crescute în seră, cel mai gustos vin, cele mai minunate lucrări ale meșterilor populari. Dar toate acestea nu pot fi vândute de către producătorii locali, deoarece satul nostru nu are o piață modernă, conectată la utilități, care să asigure condiții optime de comercializare în siguranță a produselor locale. Astfel, brânza, laptele, carnea, legumele, fructele se vând în aer liber, fiind expuse la soare și praf. Actuala piață a fost construită cu aproximativ 30 de ani în urmă și nu întrunește condițiile igienico-sanitare de comercializare a produselor.

Din dragoste pentru săteni și din respect pentru munca acestora, ne-am hotărât să lansăm un proiect de modernizare a Pieții agroalimentare, astfel încât localnicii să aibă unde să-și vândă roadele muncii lor de peste an.

Ne dorim ca noua piață să devină una regională – pentru comunitățile din Lunca Prutului de Jos, dar și transfrontalieră, unde fiecare călător sau trecător de pe traseul R34 să poată opri din drum și aproviziona ce cele necesare.

 

Proiectul de modernizare a pieței agroalimentare este unul grandios și include: construcția unei hale moderne, unde vor fi comercializate produsele din carne și lapte; instalarea unui pavilion și a 10 căsuțe rustice/gherete (în piață și la intrare), unde slobozenii noștri vor vinde miere, flori, obiecte de meșteșugărit popular, vinuri, legume, fructe și alte bunuri de consum. Piața va fi pavată, fiind construit un nou drum de acces.

Devizul de cheltuieli al proiectului se ridică la suma de peste 4 mln lei.

Până în acest moment, prin efort comun și o bună colaborare locală APL Slobozia Mare și Asociația ”Baștina mea – Slobozia Mare”, cu suportul unor donatori, dar și din resurse financiare proprii, au identificați peste 3,4 mln lei, după cum urmează:

Fiind proiectul nostru, al tuturor slobozenilor, ne-am propus să colectăm suma de 114.000 lei de la toți băștinașii de acasă și de peste hotare. Noi, slobozenii, întotdeauna am dat dovadă de unitate și cooperare, iar acum este momentul să o dovedim încă o dată. Suma colectată va fi o contribuție valoroasă în proiectul ambițios de modernizare a pieții.

Realizarea proiectului va aduce beneficii producătorilor locali, tuturor cumpărătorilor din Slobozia Mare, din satele vecine și din zona transfrontalieră, contribuind la dezvoltarea economică a satului, stoparea fenomenului migrației și promovarea siguranței alimentare.

Producție de calitate pentru a noastră sănătate!

Vă îndemnăm să donați pentru modernizarea pieții de la Slobozia Mare!

  lista donatorilor
 • 975,94 lei
  Sin Elena
  15, December , 2020 , 09:08
 • 100,00 lei
  Tulum Ecaterina
  15, December , 2020 , 08:04
 • 1.001,31 lei
  Dumitru Suleac
  11, December , 2020 , 04:03
 • 350,00 lei
  Tulum Iraida
  10, December , 2020 , 01:30
 • 2.200,00 lei
  Anonymous
  08, December , 2020 , 09:44
 • 1.014,97 lei
  Ion Carastan
  08, December , 2020 , 09:22