Parcuri incluzive în satele Manta și Pașcani, r-l Cahul

FINANȚAT
 • 120.000,00 lei

  Suma necesară
 • 120.018,94 lei

  Suma donată
 • 0

  Zile rămase
Au fost acumulate 100.02%

Autor:

Administrator sprijina.md

Campania s-a finisat.

Descrierea

Acum, mai mult ca oricând, copiii și familiile trebuie să rămână sănătoși, să aibă acces la distracții în aer liber și să se afle în siguranță.

În satele Pașcani și Manta din r. Cahul actual locuiesc 2600 familii ce numără 4100 persoane: maturi, copii, adolescenți și tineri.  Una din problemele comune este lipsa condițiilor pentru odihna activă și socializare pentru toate categoriile de populație.  Asociația Băștinașilor din comuna Manta ”Acasă cu Dor” în colaborare cu primăria Manta și cu sprijinul tuturor băștinașilor cu inimă mare de acasă și de peste hotare își propun să implementeze proiectul „ SERVICII pentru TOȚI Acasă, la MANTA ”. Prin efort comun intenționăm să asigurăm condiții decente de recreere și socializare prin construcția și amenajarea a 2 parcuri multifuncționale în satele comunei.

În cadrul proiectului vor fi efectuate următoarele lucrări:
– vor fi realizate lucrări de denivelare și amenajare a terenurilor în conformitate cu standardele naționale;

– va fi instalat un sistem de iluminare nocturnă;

– va fi achiziționat echipament sportiv modern,

– va fi instalat câte un foișor de odihnă în fiecare  parc

– vor fi instalate banchete și mese pentru jocuri de socializare,

– parcurile vor fi dotate cu conectare gratuită la Wi-Fi.

Terenurile de joacă pentru copii vor fi amenajate creativ și atractiv, iar pentru asigurarea durabilității investițiilor vor fi instalate camere de supraveghere video.

Prin implementarea proiectului creăm condiții pentru implicarea tuturor băștinașilor în soluționarea problemelor din comună și participarea activă la construcția parcurilor multifuncționale în ambele sate. Vom influența considerabil și la îmbunătățirea stării mediului înconjurător din ambele sate, fiindcă zonele în care vor fi amenajate parcurile vor fi estetizate, curățate fiind asigurate condiții prietenoase față de natură, toate acestea se vor păstra în timp, cetățenii fiind responsabili, atât în timpul construcției cât și după finalizarea proiectului.

Parcul din PAȘCANI în prezent:

Parcul după implementarea proiectului:

Parcul din MANTA în prezent:

Parcul după implementarea proiectului:

Bugetul total al proiectului este de 668, 885 MDL. Proiectul va fi implementat din resursele financiare a mai multor parteneri de proiect:

Unul din  parteneri sunt și băștinașii comunei Manta.  Cu speranțe și pași concreți, ne propunem să aprofundăm colaborarea și comunicarea cu băștinașii noștri, inclusiv cei din afara țării, în soluționarea acestei probleme comune, identificate în comun. Cu suportul nostru, al tuturor, intenționăm să colectăm suma de 176,000 MDL.

Prin intermediul platformei www.sprijina.md comuna Manta  face un apel către băștinașii cu inimă mare pentru a susține acest proiect și a face donații pentru parcurile multifuncționale de acasă.  Fiecare contribuție contează!

Donațiile se pot face online, prin intermediul paginii sprijina.md sau offline la Asociația Băștinașilor ”Acasă cu dor” din comuna Manta.

Copiii noștri merită să trăiască o copilărie frumoasă și distractivă, aici, acasă!

Cu toții împreună, de la mic la mare, colaborăm ca să asigurăm copiilor noștri din localitatea de baștină o copilărie fericită și un viitor prosper!

Vă mulțumim!

  lista donatorilor
 • 10.400,00 lei
  ANONIM
  30, December , 2020 , 01:58
 • 9.100,00 lei
  Anonymous
  30, December , 2020 , 10:21
 • 440,00 lei
  FotografiiînRamă
  23, December , 2020 , 08:11
 • 860,00 lei
  Garderoba de
  23, December , 2020 , 07:56
 • 500,00 lei
  Grunea Fortu
  22, December , 2020 , 07:46
 • 975,94 lei
  Gavriloae Ion
  18, December , 2020 , 05:48