Părinții unui tânăr cu dizabilități din Ialoveni cer, disperați, ajutor!

NEFINANȚAT
 • 100.000,00 lei

  Suma necesară
 • 7.159,66 lei

  Suma donată
 • 0

  Zile rămase
Au fost acumulate 7.16%

Autor:

ASOCIATIA OBSTEASCA MOLDOVA AUTENTICA

Campania s-a finisat.

Descrierea

Pavel este un tânăr de 26 de ani din or. Ialoveni, care nu vorbește, nu merge, nu reacționează la nimic din ce se întâmplă în jur și își trăiește zilele în propria lume, pe care nimeni nu o poate descifra. Băiatul a fost diagnosticat cu paralizie cerebrală și epilepsie. Este invalid de gradul I în stare gravă și nu are nicio șansă de vindecare ori de ameliorare. Cum se transpune acest diagnostic în realitate este greu de închipuit.

Mama băiatului, o femeie de 65 de ani, invalidă și ea, spune că feciorul său a ajuns în această stare din cauza medicilor.

„La o zi după ce l-am născut am fost transferată la Centrul Mamei şi Copilului din Chişinău. Mi l-au luat şi l-au dus în salonul destinat copiilor. Îmi făceam griji, aşa că, pe furiş, m-am strecurat acolo şi l-am desfăşat să văd dacă e totul în regulă. Am văzut că pe spate are un bandaj. Șefa secției a recunoscut că i-au făcut o puncție pentru că îl suspectau de meningită. Peste ani, alți medici mi-au spus că, de fapt, i-au făcut această procedură pentru a-i extrage măduva osoasă cu care probabil au salvat o altă viață și au distrus-o pe cea a copilului meu”, povesteşte Ecaterina Jumir, mama tânărului condamnat să trăiască un chin.

Dna Ecaterina este invalidă de gradul II. Acum nu muncește. Tatăl lui Pavel și-a petrecut ultimii 24 de ani în casă, lângă feciorul său. De câțiva ani s-a angajat oficial ca asistent personal al tânărului bolnav și este remunerat cu aproximativ 1.000 de lei. Pensia de invaliditate a lui Pavel constituie 615 lei, plus 180 de lei – îndemnizația.

„Imaginați-vă că un asistent personal trebuie să lucreze de la 8 dimineață la 5 seara. Soțul meu este remunerat anume pentru acest interval de ore. Dar în restul timpului, noi ce să facem? După ora 5 să ieșim din casă să-l lăsăm singur?”, se întreabă îndurerată mama tânărului.

Aceasta spune că nimeni altcineva, niciun asistent social nu va accepta să-l îngrijească pe Pavel. „Cine să-l ridice, cine să stea cu el? Poate fi violent când se enervează, poate mușca, poate lovi. Nimeni nu va accepta…”, șoptește Ecaterina.

Nevoile lui Pavel sunt într-adevăr grele, iar îngrijirile sunt foarte specifice. În permanență Pavel are nevoie de:

Scutece pentru adulți, 

Tricouri, malete simple, fără guler, fermoar sau nasturi (pentru că le rupe), 

Pantaloni de casă cu elastic, 

Body-uri pentru maturi, 

Detergent și balsam de rufe, 

Produse de igienă și dezinfectare,

Cearșafuri, 

Produse alimentare. 

Și mama lui Pavel are nevoie de îngrijiri medicale. În 2018 ea a căzut și și-a rupt piciorul. A fost operată la Spitalul de Urgență din Chișinău, însă rezultatul nu a fost cel dorit. Piciorul nu se vindecă și au apărut complicații. Dna Ecaterina spune că urmează să facă niște investigații ca să i se spună dacă are sau nu nevoie de o altă operație sau de un alt curs de reabilitare. Momentan, familia nu are banii necesari pentru această investigație medicală.

Cei care sunt sensibilizați de povestea acestei familii sunt rugați să ajute, printr-o donație, astfel încât, din banii adunați, să i se asigure lui Pavel tot necesarul de care are nevoie timp de 2 ani, iar mama sa să poată efectua investigațiile medicale necesare, în umra cărora medicii vor decide planul de tratament.

Citiți întreaga poveste a lui Pavel Jumir și a familiei sale, accesând link-ul AICI

Detalii plata MATEI ALIONA 162

Acordul privind organizarea campaniei pe platforma www.sprijina.md din numele persoanei Matei Aliona.

Declarația recepționării resurselor financiare a beneficiarului final, Jumir Ecaterina.

  lista donatorilor
 • 500,00 lei
  Anonymous
  08, February , 2020 , 08:25
 • 95,87 lei
  Anonymous
  06, February , 2020 , 12:30
 • 200,00 lei
  Anonymous
  29, January , 2020 , 12:20
 • 215,23 lei
  Anonymous
  27, January , 2020 , 01:12
 • 1.772,87 lei
  Victor Bodrug
  26, January , 2020 , 09:39
 • 500,00 lei
  Anonymous
  26, January , 2020 , 08:42