Perpetuarea memoriei victimelor Holocaustului în Republica Moldova

NEFINANȚAT
  • 25.000,00 MDL

    Suma necesară
  • 0,00 MDL

    Suma donată
  • 0

    Zile rămase
Au fost acumulate 0%

Autor:

info@jcm.md

Campania s-a finisat.

Descrierea

Pe teritoriul orașului moldovean Cahul, în timpul ocupației sale din 1941 până în 1944, s-au efectuat execuții în masă a evreilor. Mii de oameni care nu au fot evacuați la est au fost uciși.

Multe locuri din Republica Moldova sunt asociate cu evenimentele tragice ale celui de-al Doilea Război Mondial și este datoria noastră să marcăm aceste locuri cu semne comemorative. Semnul memorial proiectat de Comunitatea Evreiască din Republica Moldova pentru a fi instalat în orașul Cahul are forma menorei cu steaua lui David situată în centru. Flăcările sunt sculptate deasupra unei pietre de granit. Semnul simbolizează memoria eternă a victimelor nazismului cu flacăra înghețată care reflectă întristarea. Cuvintele inscripționate pe placă: „În amintirea eternă a victimelor nevinovate au pierit la mâna criminalilor fasciști”

Una dintre prioritățile Comunității Evreiești din Republica Moldova este perpetuarea memoriei celor care au murit nevinovat în timpul Holocaustului. Perpetuarea memoriei victimelor Holocaustului este o reamintire constantă a generațiilor actuale și viitoare că ignorarea lecțiilor dure ale istoriei poate duce la consecințe ireparabile. Din acest motiv, de mai mulți ani, Comunitatea Evreiască din Republica Moldova a implementat peste 40 de proiecte pentru a păstra memoria, restaurarea și instalarea de noi memoriale și semne comemorative.

Costul total al proiectului este de 500 000 lei (care este de aproximativ 28 000 USD). Monumentul este de așteptat să fie instalat în iunie 2020, cu toate acestea, în prezent, pentru a acoperi costurile restante ale proiectului, avem nevoie de 340 000 MDL (19.000 USD). Vă invităm să susțineți financiar acest proiect de edificare a monumentului victimelor Holocaustului din orașul Cahul, Republica Moldova.

Contribuția dvs. este foarte importantă și foarte apreciată!

Versiunea campaniei de colectare de fonduri în limba rusă și limba engleză.