Proiectul de renovare a intrării în satul Zubrești

NEFINANȚAT
 • 80.000,00 MDL

  Suma necesară
 • 100,00 MDL

  Suma donată
 • 0

  Zile rămase
Au fost acumulate 0.13%
Campania s-a finisat.

Descrierea

Satul Zubrești este localitatea unde tradițiile frumoase încă se mai păstrează, unde oamenii sunt binevoitori, iar tinerii sunt dornici de a cunoaște mai bine specificul locului din care li se trag rădăcinile. Altfel, Asociația Băștinașilor Zubrea împreună cu autoritățile locale își propun să promoveze în rândul tinerilor  sentimentul de apartenență la locul de baștină.

Actualmente societatea se confruntă cu problema plecării peste hotarele țării a băștinașilor, îndeosebi a tinerilor. Această problemă este specifică și pentru satul nostru. Este foarte importantă menținerea legăturii cu baștina și de aceea considerăm că renovarea intrării în sat va atrage băștinașii acasă, deoarece bogăția localității noastre sunt oamenii ei.

Cu ajutorul PNUD Migrație si Dezvoltare Locală am demarat un proiect de reconstrucție a intrării în sat. Ne propunem ca pe lânga denumirea satului să fie plasat un panou tematic ce va conține  legenda satului, iar ca să fim identificați ca comunitate, va fi plasată stema și drapelul localității. Realizarea acestui proiect ar facilita promovarea localității și atragerea turiștilor la nivel local.

Putem concluziona că pentru localnici și băștinași intrarea în sat este o prioritate, deoarece promovează localitatea și aspectul acestei intrări trezește în noi, dorul de casa părintească, sentimentul de apartenență la localitatea dată.

Proiectul demarat valoreaza 200 000 lei,  finanțarea oferită de PNUD este de 1000 de dolari, APL ne oferă 100 000 lei  De aceea, este extrem de important să lansăm rapid o campanie de colectare de fonduri și să ne mobilizăm rapid pentru a acumula diferenta de 80000 lei.

Este un proiect măreț pentru localitatea noastră, în care vom avea nevoie de suportul fiecărui Zubreștean, oriunde s-ar afla acesta.

  lista donatorilor
 • 100,00 MDL
  Petru Mogîldea
  19, August , 2019 , 01:51