Reabilitarea a 1400 m2 de trotuar urban în sectorul Fabricii de Zahăr

NEFINANȚAT
 • 155.700,00 lei

  Suma necesară
 • 50,00 lei

  Suma donată
 • 0

  Zile rămase
Au fost acumulate 0.03%

Autor:

adb.drochieni@gmail.com

Minimum amount is lei Maximum amount is lei

Descrierea
Proiectul ”Băștinașii Drochieni împreună pentru securitatea urbană a orașului Drochia ”  din cadrul programului ”Diaspora Acasă Reușește DAR 1+3” are ca obiectiv general creșterea nivelului de securitate în procesul de mobilitate a locuitorilor și oaspeților orașului prin reabilitarea a 1400 m2 de trotuar urban în sectorul Fabricii de Zahăr.
Zona Fabricii de zahăr este un sector al orașului Drochia cu o populație de aproximativ 3000 locuitori – sector cu case preponderent la sol.

În acest sector sunt de-asemenea concentrate un număr mare de întreprinderi, întrucât în această zonă este localizată piața agricolă a orașului  , iar în zilele de piață intensitatea mobilității în această zonă crește considerabil. În zonă sunt amplasate un gimnaziu, o casă de cultură, o grădiniță, o școală profesională, 2 parcuri și clubul sportiv.

Problema majoră a locuitorilor din această zona și a băștinașilor drochieni ar fi gradul scăzut a securității personale. Rata riscului de accidentare este în creștere în apropierea instituțiilor ce prezintă interes public , întru cât lipsesc practic în totalitate căile de acces pentru pietoni, o problemă stringentă  cu care se confruntă locuitorii sectorul dat, în special părinții cu copii mici, elevi și simpli pietoni, bătrâni și persoane cu dizabilități. Această situație cauzează probleme de trafic pietonal. Din cauza lipsei trotuarelor ,pietonii sunt nevoiți să circule pe partea carosabilă, fiind expuși riscului de a deveni victime ale accidentelor rutiere. Din cauza că unii șoferi nu respectă viteza , pietonii pot fi ușor  accidentați. Iar cum aceasta zonă zilnic este traversată de peste 500 copii , situația devine mai alarmantă.

 

Pentru a spori gradul de securitate personală, prin acest proiect se preconizează reabilitarea a 1400 m2 de trotuar urban pe străzile Doina, Mircea cel Batrin si 27 August din or. Drochia.

În consecință proiectul va contribui la creșterea condițiilor de confort și siguranță a locuitorilor, scăderea riscului de producere a accidentelor, îmbunătățirea calității vieții, dezvoltarea economică a zonei, precum și a imaginii din punct de vedere estetic, toate contribuind la bunăstarea și la prosperitatea locuitorilor.

Bugetul total pentru realizarea proiectului este de 1 555 700  lei, dintre care 250 000 lei – contribuția Cancelarii de Stat, 250 000 lei – contribuția Consiliului Raional Drochia, 900 000 lei –  contribuția APL I, iar 155 700 lei e nevoie de a fi colectați prin contribuțiile comunităției din oraș, aceasta fiind o condiție a proiectului. 

Vă îndemnăm, așadar, să contribuiți, printr-o donație, pentru îmbunătățirea infrastructurii stradale din sectorul Fabricii de Zahăr din  or. Drochia, contribuind, implicit, și la creșterea nivelului de securitate și confort  a acestei zone!

  lista donatorilor
 • 50,00 lei
  Anonymous
  17, June , 2022 , 06:05