„Summer Berry Fair”. Susține producătorii țării noastre la un târg cu delicii autohtone

  • 20.000,00 MDL

    Suma necesară
  • 0,00 MDL

    Suma donată
  • 38

    Zile rămase
Au fost acumulate 0%

Autor:

Administrator sprijina.md

Minimum amount is MDL Maximum amount is MDL

Descrierea

Asociația Obștească „Pomușoarele Moldovei” în parteneriat cu Pretura Sectorului Ciocana, organizează Târgul pomușoarelor – Summer Berry Fair.

Începând cu ora 9.00, agricultori din 12 raioane ale Moldovei, inclusiv din stânga Nistrului, își vor expune oferta de pomușoare în sectorul Ciocana, str. Alecu Russo 61-63/1. La prima ediție din acest an, vedetele festivalului vor fi murele și zmeura și pomușoarele procesate.

Evenimentul are scopul de a impulsiona consumul de pomușoare autohtone, întrucât factorii climaterici și concurența excesivă a produselor de import,  plasează într-un cadrul nefavorabil producătorii locali.

În anul 2019 se vor desfășura 3 ediții, în fiecare lună de vară: 23 iunie, 21 iulie și 18 august. Anul acesta,  14 producători de mure și zmeură și producători de pomușoare procesate, vor comercializa de la tarabele personalizate aproape 7 tone de pomușoare, la preț de producător. De asemenea, în cadrul evenimentului vor avea loc:

-Teatrul Gastronomic, în cadrul căruia vor fi prezentate diverse rețete, cu utilizarea pomușoarelor;

-Activități cultural-artistice și de creație, a copiilor de la Centrele Comunitare și de la Centrul de Creație “Ghiocel” din sectorul Ciocana;

Organizarea evenimentului presupune anumite costuri, care nu pot fi acoperite de producători. Dar împreună, printr-o donație simbolică putem susține producătorii locali, care zi de zi, muncesc pentru noi.