Susţine amenajarea zonei de agrement “Vatra satului – izvor de odihnă şi cultură” în s. Logăneşti, r-nul Hînceşti

NEFINANȚAT
 • 200.000,00 lei

  Suma necesară
 • 1.951,88 lei

  Suma donată
 • 0

  Zile rămase
Au fost acumulate 0.98%

Autor:

Administrator Sprijina.md

Minimum amount is lei Maximum amount is lei

Descrierea

Dăm start unui proiect grandios pentru satul Logănești, r. Hâncești, și anume, amenajarea unei zone de agrement, “Vatra satului – izvor de odihnă şi cultură”, un spațiu de odihnă și recreere atât pentru localnici, cât și pentru turiști.

Zona propusă pentru amenajare este localizată chiar în centru satului, lângă traseul naţional Lozova-Hînceşti, se întinde pe o suprafață de 1,8499 ha şi poate fi atractivă pentru turiști, dar și pentru implicarea activă a tinerilor în viaţa cultural-sportivă a satului.

Această propunere de proiect vine să soluționeze problema lipsei unei case de cultură în localitate și problema spațiului necesar pentru activități sportive prin:

 • instalarea unui complex de joacă pentru copii,
 • instalarea unui complex de fitness în aer liber pentru toate categoriile de cetăţeni,
 • instalarea băncilor pentru odihnă,
 • montarea pavajului,
 • construcția anexelor la scena de vară

Nu în ultimul rând, această zonă este atractivă și din punct de vedere comercial. Pe acest teren spaţios va fi amplasată şi piața agro-alimentară, ceea ce prevede construcţia unei hale, a 2 gherete, montarea pavajului, prin proiectul aplicat către finanţare la AIPA.

Proiectul va fi implementat în stânsă colaborare cu APL. Alături de grupul de lucru al primăriei, se va efectua identificarea firmei, va fi creat și grupul de lucru extins pentru

implementare și monitorizare a proiectului în cauză, din care vor face parte reprezentanții APL, reprezentanții grupului de lucru local și reprezentanții diasporei, în persoana președintelui AdB.

Astfel, pentru implementarea acestui proiect, AdB își propune să adune contribuția financiară de la băștinașii plecați din localitate, iar Președintele Asociației și unii membri vor face parte din grupul de lucru extins de implementare și monitorizare a proiectului.

Satul Logănești este situat în zona de centru a R. Moldova, la nordul raionului Hîncești, la o distanță de numai 8 km de la centrul raional şi 45 km de la Chişinău.

Conform datelor din Primărie, populația satului constituie 4300 locuitori dintre care 60 % – femei , 37 % – bărbați, 700 copii, 900 oameni în etate. Este un sat frumos, cu potenţial turistic, cu oameni gospodari, care au nevoie de o recreere după fiecare zi de muncă, inclusiv zilele de sărbătoare.

Pe teritoriul satului nu există o casă de cultura, unde sa se desfăşoare activitățile culturale, fapt ce ne motivează să amenajăm anexe la scena de vară amplasată pe acest teren, care va servi pentru promovarea datinilor, tradiţiilor şi obiceiurilor locale, teren de joacă pentru copii, fitness în aer liber destinat pentru toate vârstele, care vor avea un impact pozitiv în atragerea şi implicarea tineretului ca să-şi petreacă timpul liber frumos şi util.

  lista donatorilor
 • 1.951,88 lei
  Nicolae Olaru
  05, August , 2021 , 10:10