Susține crearea unui Teatru de Vară, cu cinematograf în aer liber, în satul Ghidighici!

NEFINANȚAT
 • 156.000,00 lei

  Suma necesară
 • 6.996,54 lei

  Suma donată
 • 0

  Zile rămase
Au fost acumulate 4.48%

Autor:

Administrator Sprijina.md

Minimum amount is lei Maximum amount is lei

Descrierea

Asociația Băștinașilor din Ghidighici demarează o campanie de strângere de fonduri pentru construcția unui Teatru de Vară, cu cinematograf în aer liber, unde vor fi desfășurate diverse activități sociale, culturale și artistice, precum și amenajarea zonei adiacente acestuia. Scopul proiectului este de a crea condiții de practicare a unui mod de viață educativ-cultural în satul Ghidighici. Este un proiect deschis pentru toţi cei care rezonează cu o viziune în care putem construi un viitor mai frumos la noi acasă și te invităm să descoperi viziunea noastră!

Printre obiectivele propuse se numără:

-Construcția Teatrului de Vară și amenajarea zonei adiacente cu scaune, urne, iluminare publică și spațiu verde;

-Motivarea și implicarea a peste 45% din băștinași în procesul de dezvoltare și promovare a localității de baștină, prin implementarea cu succes a proiectului;

-Organizarea în acest spațiu a cel puțin 4 evenimente de promovare a satului, prin cultură, istorie, tradiție și obiceiuri (Ziua Diasporei, Crăciunul, sărbători de Revelion, Hramul satului, Ziua Internațională a Copiilor, Sărbători Naționale, TVC-uri, dezbateri, adunări generale cu locuitorii satului Ghidighici, raportări publice privind activitatea APL etc);

-Consolidarea capacităților AdB de cooperare în parteneriat cu autoritățile locale, populația locală și migranți cu peste 40%;

-Prezența semnificativă și implicarea activă a publicului în activitățile artistice, de informare, comunicare și instruire în comunitate.

Proiectul ”Teatru de Vară, cu cinematograf în aer liber, unde vor fi desfășurate diverse activități sociale, culturale și artistice” contribuie nemijlocit la soluționarea problemei ce vizează lipsa unui spațiu pentru desfășurarea diverselor activități și evenimente locale în aer liber. Menționăm că în satul Ghidighici există o Casa de Cultură care momentan este în proces de reparație și nu permite desfășurarea activităților sociale, culturale, de promovare, consolidare și dezvoltare a relațiilor interumane. De asemenea, precizăm că în sat activează Școala de Arte ”Vasile Costin”, unde sunt instruiți în diverse domenii artistice 96 de elevi, Ansamblul de Dansuri populare ”Brâuleț”, din care fac parte 25 de dansatori, și Ansamblul de cântece populare ”Altița”, cu 8 interpreți de muzică populară, discipolii cărora sunt premianți și laureați ai concursurilor naționale și internaționale, și care astăzi nu își pot prezenta măiestria în cadrul sărbătorilor de peste an. Astfel, proiectul ”Teatru de vară, cu cinematograf în aer liber, unde vor fi desfășurate diverse activități sociale, culturale și artistice” va reprezenta o alternativă, cel puțin pe perioada caldă a anului.

Proiectul va fi finanțat, în mare parte, de PNUD MiDL, iar costul acestuia se ridică la 10.000 de dolari. La implementarea proiectului pentru satul Ghidighici este necesar să contribuie și Diaspora, Administrația Publică Locală, precum și agenții economici și/sau alți finanțatori. În total, suma necesară de colectat pentru ca acest proiect să devină realitate este de 153.725 lei.

Prin proiectul ”Teatru de vară, cu cinematograf în aer liber, unde vor fi desfășurate diverse activități sociale, culturale și artistice” vrem să arătăm practic ce înseamnă puterea comunității şi cum ea poate aduce un aport la dezvoltarea localității de baștină!

Dacă cele descrise mai sus rezonează cu tine, alăturate pentru a o face reală.  Îți mulțumim anticipat pentru donația ta!

Pentru mai multe detalii poate fi contactată Victoria Calmîș, responsabilă de proiect, la numărul de telefon: 079353946.

  lista donatorilor
 • 200,00 lei
  GOROHOVSCHI Mariana
  08, November , 2021 , 04:13
 • 400,00 lei
  MARIA GORODISTEANU
  01, November , 2021 , 05:55
 • 292,78 lei
  Diana Daghi
  29, October , 2021 , 05:41
 • 300,00 lei
  Helbet Natalia
  04, October , 2021 , 12:41
 • 3.903,76 lei
  Victor
  28, September , 2021 , 08:19
 • 500,00 lei
  Lungu Ion
  29, August , 2021 , 06:53