Sus╚Ťinem tinerele talente din ZAIM

NEFINANȚAT
 • 160.000,00 lei

  Suma necesar─â
 • 3.650,00 lei

  Suma donat─â
 • 0

  Zile r─âmase
Au fost acumulate 2.28%

Autor:

Cibireac Ilinca

Campania s-a finisat.

Descrierea

Grupul de „Majorette” din satul Zaim r-nul C─âu╚Öeni a fost ├«nfiin╚Ťat ├«n mai 2018 de c─âtre coregraful Veste Cristina.┬á

Talentul coregrafului ╚Öi eforturile dansatoarelor au rodit apoi ├«n numeroase reprezentan╚Ťii la nivel local, raional ╚Öi na╚Ťional, pentru ca mai apoi grupul sa efectueze turnee ╚Öi s─â participe la concursuri ╚Öi festivaluri interna╚Ťionale ├«n Turcia ┼či Rom├ónia ├«ncep├ónd cu aprilie 2020.

Calitatea artistic─â au f─âcut Grupul de Majorette s─â reprezinte cu succes „Fanfara Valentin Luchianov” ├«n evoluarea scenic─â prin gra╚Ťia lor.

10 la num─âr sunt Majoretele ce ├«nfrumuse╚Ťeaz─â „Fanfara Valentin Luchianov” prin frumuse╚Ťea, z├ómbetul fermec─âtor ce reu╚Öesc s─â redea esen╚Ťa fin─â ╚Öi extrem de frumoas─â a dansului, emo╚Ťii ╚Öi sentimente pure, dorin╚Ť─â ╚Öi entuziasm.

Majoretele ╚Ötiu s─â conecteze frumosul din sufletul fiec─ârui om ce le prive╚Öte ╚Öi s─â-i fac─â s─â r─âm├ón─â cople╚Öi╚Ťi de emo╚Ťii frumoase. Scopul┬á principal al grupului de Majorette este s─â ├«ncarce oamenii cu energie pozitiv─â, de-ai scoate din Oceanul muncii cotidiene ╚Öi le trezi setea de frumos,voie bun─â ╚Öi bucurie de via╚Ť─â!

Dorim foarte mult s─â ducem faima ╚Ť─âri╚Öoarei noastre prin lume, pentru a le face cunoscut portul nostru tradi╚Ťional extrem de frumos, a tradi╚Ťiilor ╚Öi dansurilor populare care pot fi considerate lucru f─âr─â de pre╚Ť.

De ce avem nevoie? 

Pentru a pasi frumos pe scena ├«n 2020, caci vom avea de participat la concerte si festivaluri interna╚Ťionale cel pu┼úin ├«n Turcia ┼či Romania (├«n Turcia deja avem invita╚Ťia la Festivalul „Bando Ve Ciger”), avem nevoie sa ne reinnoim garderoba cu un set de costume populare care sa ne reprezinte fa┼úa m─âiestriei noastre. La moment, costumele pe care le purtam nu ne apartin, le ├«nchiriem, ceea ce creaz─â incomoditate logistic─â, dar ┼či cheltuieli mari pe termen lung. Ne dorim, avem nevoie, dar si e timpul sa achizitionam primul nostru set de custume, care va apartine Ansamblului nostru┬á „Opincu╚Ťa”

┬á╚śi pentru c─â ├«n echipa noastr─â au mai ap─ârut c├óteva perechi de dansatori, au ap─ârut ╚Öi b─âie╚Ťi, dorim s─â procur─â setul ├«ntreg B─âiat/Fat─â, adica 24 costume.

Deoarece un costum bine cusut costa mult mai mult decit ne putem noi individual permite, apelam la ajutorul vostru, pentru o contributie financiara in masura in care va permiteti. Astfel ne veti ajuta sa achizitionam costumelor populare de care avem nevoie pentru a evolua pe scenele nationale si internationale.

Suma de care avem nevoie este de: 160.000 lei pentru procurarea a 12 costume populare pentru femei ╚Öi 12 costume populare pentru b─ârba╚Ťi. Pre╚Ťul mediu al unui costum fiind de la 6000-6500 lei, pe care l-am aflat de la c─â╚Ťiva mesteri croitori ce produc branduri in acest domeniu,cum ar fi ÔÇťCasa CristeaÔÇŁ or Chisinau, deoarece de la ei le vom procura. In cazul in care vom reusi sa economisim ceva din suma donata de voi, o vom folosi pentru procurarea accesoriilor pentru fete (ex:flori pentru p─âr) sau vom investi ├«n Casa de Cultur─â (in acord cu primaria Zaim).

Detalii despre custume: 

 Un costum pentru fete este compus din:

ÔÇöie brodata cu motiv na╚Ťional

ÔÇöbondi╚Ť─â

ÔÇöcatrin╚Ť─â

ÔÇöjupon

ÔÇöbr├óu

┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬áCEVA ASEM─éN─éTOR CU MODELUL DAT­čĹç

Un costum popular pentru b─ârba╚Ťi este compus din:

ÔÇöc─âma╚Öa na╚Ťional─â

ÔÇöpantaloni

ÔÇöbr├óu

ÔÇöbondi╚Ť─â

┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬áCEVA ASEM─éN─éTOR CU MODELUL DAT ­čĹç

A╚Öa cum grupul de Majorette este foarte solicitat la numeroase concerte,serb─âri, ne ve╚Ťi putea vedea la numeroase concerte, festivaluri ╚Öi concursuri na╚Ťionale ╚Öi interna╚Ťionale ├«n acest port tradi╚Ťional.

Datorit─â fanfarei „Valentin Luchianov” noi calatorim ,concert─âm avem presta╚Ťii bune ╚Öi tot datorit─â fanfarei vom┬á evalua ├«n costumele date.

Cei care ne vor sustine financiar, va vom tine la curent despre succesele de la primul concert unde vom purta costumele noi procurate din dona╚Ťia comun─â, dar si v─â vom transmite raportul financiar de cheltuieli si economii.┬á

În final am dori ca acest mesaj să își îndeplinească scopul și să ajungă la sufletul și inima valorificărilor frumosului.

Doar împreună putem oferi ceva mai bun pentru copii si băștinașii de la Zaim, pentru talentele care reușesc să ducă faima satului ZAIM!

  lista donatorilor
 • 400,00 lei
  Larisa Midoni
  29, December , 2019 , 09:17
 • 500,00 lei
  Gh. Panuta
  24, December , 2019 , 08:46
 • 1.000,00 lei
  Ruslan Veste
  23, December , 2019 , 05:50
 • 1.000,00 lei
  Oleg Chiralina
  22, December , 2019 , 11:04
 • 400,00 lei
  Sergiu Veste
  19, December , 2019 , 10:27
 • 200,00 lei
  Svetlana
  19, December , 2019 , 07:52