Susținem tinerele talente din ZAIM

NEFINANȚAT
 • 160.000,00 lei

  Suma necesară
 • 3.650,00 lei

  Suma donată
 • 0

  Zile rămase
Au fost acumulate 2.28%

Autor:

Cibireac Ilinca

Campania s-a finisat.

Descrierea

Grupul de „Majorette” din satul Zaim r-nul Căușeni a fost înființat în mai 2018 de către coregraful Veste Cristina. 

Talentul coregrafului și eforturile dansatoarelor au rodit apoi în numeroase reprezentanții la nivel local, raional și național, pentru ca mai apoi grupul sa efectueze turnee și să participe la concursuri și festivaluri internaționale în Turcia şi România începând cu aprilie 2020.

Calitatea artistică au făcut Grupul de Majorette să reprezinte cu succes „Fanfara Valentin Luchianov” în evoluarea scenică prin grația lor.

10 la număr sunt Majoretele ce înfrumusețează „Fanfara Valentin Luchianov” prin frumusețea, zâmbetul fermecător ce reușesc să redea esența fină și extrem de frumoasă a dansului, emoții și sentimente pure, dorință și entuziasm.

Majoretele știu să conecteze frumosul din sufletul fiecărui om ce le privește și să-i facă să rămână copleșiți de emoții frumoase. Scopul  principal al grupului de Majorette este să încarce oamenii cu energie pozitivă, de-ai scoate din Oceanul muncii cotidiene și le trezi setea de frumos,voie bună și bucurie de viață!

Dorim foarte mult să ducem faima țărișoarei noastre prin lume, pentru a le face cunoscut portul nostru tradițional extrem de frumos, a tradițiilor și dansurilor populare care pot fi considerate lucru fără de preț.

De ce avem nevoie? 

Pentru a pasi frumos pe scena în 2020, caci vom avea de participat la concerte si festivaluri internaționale cel puţin în Turcia şi Romania (în Turcia deja avem invitația la Festivalul „Bando Ve Ciger”), avem nevoie sa ne reinnoim garderoba cu un set de costume populare care sa ne reprezinte faţa măiestriei noastre. La moment, costumele pe care le purtam nu ne apartin, le închiriem, ceea ce crează incomoditate logistică, dar şi cheltuieli mari pe termen lung. Ne dorim, avem nevoie, dar si e timpul sa achizitionam primul nostru set de custume, care va apartine Ansamblului nostru  „Opincuța”

 Și pentru că în echipa noastră au mai apărut câteva perechi de dansatori, au apărut și băieți, dorim să procură setul întreg Băiat/Fată, adica 24 costume.

Deoarece un costum bine cusut costa mult mai mult decit ne putem noi individual permite, apelam la ajutorul vostru, pentru o contributie financiara in masura in care va permiteti. Astfel ne veti ajuta sa achizitionam costumelor populare de care avem nevoie pentru a evolua pe scenele nationale si internationale.

Suma de care avem nevoie este de: 160.000 lei pentru procurarea a 12 costume populare pentru femei și 12 costume populare pentru bărbați. Prețul mediu al unui costum fiind de la 6000-6500 lei, pe care l-am aflat de la cățiva mesteri croitori ce produc branduri in acest domeniu,cum ar fi “Casa Cristea” or Chisinau, deoarece de la ei le vom procura. In cazul in care vom reusi sa economisim ceva din suma donata de voi, o vom folosi pentru procurarea accesoriilor pentru fete (ex:flori pentru păr) sau vom investi în Casa de Cultură (in acord cu primaria Zaim).

Detalii despre custume

 Un costum pentru fete este compus din:

—ie brodata cu motiv național

—bondiță

—catrință

—jupon

—brâu

                                                   CEVA ASEMĂNĂTOR CU MODELUL DAT👇

Un costum popular pentru bărbați este compus din:

—cămașa națională

—pantaloni

—brâu

—bondiță

                                                       CEVA ASEMĂNĂTOR CU MODELUL DAT 👇

Așa cum grupul de Majorette este foarte solicitat la numeroase concerte,serbări, ne veți putea vedea la numeroase concerte, festivaluri și concursuri naționale și internaționale în acest port tradițional.

Datorită fanfarei „Valentin Luchianov” noi calatorim ,concertăm avem prestații bune și tot datorită fanfarei vom  evalua în costumele date.

Cei care ne vor sustine financiar, va vom tine la curent despre succesele de la primul concert unde vom purta costumele noi procurate din donația comună, dar si vă vom transmite raportul financiar de cheltuieli si economii. 

În final am dori ca acest mesaj să își îndeplinească scopul și să ajungă la sufletul și inima valorificărilor frumosului.

Doar împreună putem oferi ceva mai bun pentru copii si băștinașii de la Zaim, pentru talentele care reușesc să ducă faima satului ZAIM!

  lista donatorilor
 • 400,00 lei
  Larisa Midoni
  29, December , 2019 , 09:17
 • 500,00 lei
  Gh. Panuta
  24, December , 2019 , 08:46
 • 1.000,00 lei
  Ruslan Veste
  23, December , 2019 , 05:50
 • 1.000,00 lei
  Oleg Chiralina
  22, December , 2019 , 11:04
 • 400,00 lei
  Sergiu Veste
  19, December , 2019 , 10:27
 • 200,00 lei
  Svetlana
  19, December , 2019 , 07:52